Waarom en voor wie

Waarom

Onze droom is dat we met een groep mindervalide net als de initiatiefneemster Ilze Abramsen, een reis gaan maken van een dag. Deze gezamenlijke reis vindt plaats in de zak van zuid Beveland. (Zeeland)
De aandacht gaat naar mobiliteit en vooral naar de grenzen waar je tegenaan rijdt als je niet mobiel bent. Vaak weten of zien mensen deze obstakels niet tot dat men of een familielid na een ongeval in een rolstoel terecht komt. Er zijn ook mensen die dit onbeperkt hebben… deze wil ik een super fijne dag bezorgen er mag aandacht zijn voor deze groep! Is dat niet evident?

De rit zal naar ons idee kunnen worden gereden door mensen die met of zonder begeleiding dit willen ervaren. Dit moet een dag van genieten, plezier en toekomst denken zijn, een dag waar nieuwe plannen kunnen worden gesmeed en waar nieuwe vriendschappen kunnen worden gesloten. Zodat ook isolement vermindert of misschien wel geheel verdwijnt dus waar mensen niet met hun beperkingen bezig zijn maar met hun mogelijkheden. Dat is onze missie!

De motivatie om dit te organiseren is ontstaan uit de behoefte om te laten zien dat niet meer mobiel zijn niet betekend dat je niet meer zelfstandig kunt zijn.

 

Doelgroep

De activiteit is voor alle leeftijden, maar met een lichamelijke beperking.

Voorbeeld van vervoersmiddelen; rolstoelen, duo fietsen, tandems, handbikes, scootmobiels, etc